Dags att sälja huset - Tänk på detta

Börjar du fundera på att sälja huset? Det är i så fall dags att sätta fart för våren och tidig sommar är den absolut bästa tiden om man vill få många spekulanter och ett så bra pris som möjligt. Men det finns några saker till att tänka på och dess berättar jag mer om nedan. 

Förbered huset inför försäljning

Ingen vill köpa ett hus med trasiga brädor eller takpannor som spruckit, och om de ändå köper så är det saker som kan dra ner priset rejält. Se till att fixa de reparationer som behövs och måla gärna huset. Ett hus som är välskött och vackert lockar fler köpare och är mer attraktivt på marknaden. Men var försiktig så du inte drar på dig renoveringskostnader som äter upp din vinst!

Välj rätt mäklare

Det gäller också att välja rätt mäklare när man vill sälja. Det är mäklaren som bedömer värdet på huset och som också ser till att presentera det på ett sätt som lockar köparna. Länsfast i Danderyd har ett gott rykte och är ett bra alternativ om du bor i Stockholmsområdet. Är du osäker? Be flera olika mäklare komma och värdera huset och välj den du känner dig mest trygg och bekväm med. 

Du väljer vem du vill sälja till

Detta är något som många hussäljare verkar ha glömt. Det är du som säljer som avgör vilket bud du vill acceptera. Säljaren kan också välja att avbryta budgivningen och sälja huset utan bud om en köpare är villig att betala det pris säljaren vill ha direkt. 

29 Mar 2024